Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Tehlikeli sınıftaki hizmetyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bâtınin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Bununla alay malay zirdaki kriterlere iye olan yerlerde yalnızca yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması ikrar edilir.

Allıküminyum baplar, ahşap baplar ve çelik kapılar imalatında istenen niteliklere için farklı özellikte kapılar da binaların mimari dokumasına yahut kapıların kullanılacağı sektöre gereğince değişik olabilmektedir.

Yangın Kapısı Montajı Ne Strüktürlır? Her binanın malik evetğu alan ve ihtiyacı ayn önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı mütehassıs takımlar tarafından konstrüksiyonlmaktadır.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile müteallik her detaya bileğindiğimiz ovamıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi kontaksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın ve müstacel keyfiyet anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da ifade edilen bu cenah bazı modellerde olağan kapı koluna benzer. 

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre karışmak için önem taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına sebep olan ambiyans dürüstışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar.

Yangın üzere ivedi durumlarda dâhilen yeğni bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma köstek olmayan bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini içeriye hapseder.

Yangın Kapısı bel kemiği amacı insanların dokunca kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın merdiveni kapılarında çaldatmaışan bir itme çubuğu bulunmalıdır. Yangın kapısında conta, yetersizlik ve menteşeler arama edilmelidir.

Alışılagelen veya özel bir çıkışın yangın veya çeşitli değişik nedenlerle engellenmesi durumunda da alternatif olarak yangın kapısı fonksiyon üstlenir. Acil çışitalar çoğunlukla çatı içindeki önemli alanlarda mahal tuzakır. Müstacel bir konum esnasında insanların toplanabileceği merdiven verimsizluğu, koridor veya sair yerler buna dahildir.

Açılıp - kapanma hizmetlevinin problemsiz alegori getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belirli periyotlarla bu gidişat yoklama edilmelidir. 

Yangın merdiveni bapları, yangın çıktığında binalardaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini peylemek üzere kullanılan özel layihamlı kapılardır.

Report this wiki page